Historie

1935

Voor de Tweede Wereldoorlog is de vereniging Ferro Boys opgericht door glazuur- en emaillefabriek Ferro Rotterdam. Deze kwam uit in de afdeling “KAVOR” (Kantoor Voetbal Rotterdam).

1940

Tijdens de bezitting was het verboden Engelse of Amerikaanse namen te gebruiken. Men was daarom verplicht de naam van de vereniging te veranderen. Het toenmalige bestuur heeft in overleg met de voetbalbond een keuze gemaakt uit drie namen en uiteindelijk is het “(S)terker (D)oor (V)oetbal” geworden. In 1947 werd KAVOR opgeheven en vanaf dat moment werd voetbalvereniging S.D.V. – de thuishaven was een terrein bij Laag Zestienhoven – opgenomen in de zaterdag competitie van de R.V.B.

1946

S.D.V. is officieel opgericht op 1 december 1947 en ingedeeld in de 3e klasse R.V.B.. Alle (bestuurs)leden waren in dienst bij Ferro (Holland) B.V.

1956

Verhuizing van S.D.V. naar het oude Toepad, het terrein dat nu achter de Marinierskazerne ligt.

1961

Introducés, geen werknemers van Ferro (Holland) B.V., werden toegestaan bij S.D.V.. De club groeide van 18 naar 33 leden; m.a.w. er kon een derde elftal worden ingeschreven.

1963

Verhuizing van S.D.V. naar de huidige locatie op het Toepad waarbij het complex gedeeld werd met v.v. Nestoro.

1965

De eerste trainer wordt aangesteld, “Ome” Henk Ernst.

1966

Eerste kampioenschap S.D.V. 1 (kampioen 3e klasse).1

967

Tweede kampioenschap S.D.V. 1.

1970

Oprichting jeugdafdeling S.D.V., die voornamelijk dankzij de later bekend geworden Andre en Steve Wasiman, zeer succesvol was.

1978

Opheffing jeugdafdeling wegens gebrek aan spelers.

1979

Aanvang nieuwbouw kleedkamers Nestoro/S.D.V..

1981

Nestoro fuseert met Pechvogels, waarna NP’81 de nieuwe medebewoner van S.D.V. wordt.

1987

Wederom een fusie; ditmaal NP’81 met Eureka, gevolgd door een vertrek van NP’81 naar het complex van Eureka. Dit had grote gevolgen voor S.D.V.. Het was een uitgelezen mogelijkheid om een eigen complex te verkrijgen maar aan de andere kant moesten financiële consequenties te overzien blijven. Met hulp van de gemeente Rotterdam (een renteloze lening voor een periode van 10 jaar), kon het deel van NP’81 afgekocht worden en was S.D.V. in het bezit van een eigen complex. In hetzelfde jaar werd een beleidsplan samengesteld om te overleven in de nieuwe situatie. Doelstelling werd minimaal 10 elftallen om het geheel rendabel te kunnen exploiteren. Een lastige doelstelling in die tijd want de meeste verenigingen hadden toen al te maken met een terugloop van het aantal leden.

1988

S.D.V. begint met 10 elftallen aan de competitie. Dankzij de creatieve geest van enkele S.D.V.-ers kon de doelstelling al na één jaar gerealiseerd worden.

1990

S.D.V.-dames doen hun intrede. Een team van de Erasmus Universiteit oefent op het complex van S.D.V. voor een toernooi dat ze moeten spelen. De dames hebben het dusdanig naar hun zin dat ze besluiten om als team bij S.D.V. deel te nemen aan de competitie.

1991

S.D.V.-dames kampioen! S.D.V. promoveert naar de hoofdklasse R.V.B..

1994

S.D.V. 1 degradeert naar de 1e klasse R.V.B..

1996

De club groeit door! Aanvang competitie met 16 teams.

1999

Het hoofdveld wordt voorzien van een nieuwe lichtinstallatie. S.D.V. bestaat uit 14 herenteams en 1 damesteam. Er wordt gespeeld op 4 velden, waarvan 2 verlicht er er is een “all-weather” trainingsveld met verlichting. De club is kerngezond en klaar om het volgende millennium in te gaan.

2000

S.D.V. 1 wordt kampioen in de vijfde klasse KNVB en promoveert naar de vierde klasse onder leiding van trainer Rene van Antwerpen.

2002

S.D.V. 1 degradeert naar de vijfde klasse KNVB, onder leiding van trainer Rene van Antwerpen. Het zeven tegen zeven voetbal neemt vaste vormen aan met een competitie van 8 teams op de dinsdagavond.

2003

S.D.V. 1 promoveert naar de vierde klasse KNVB na periodekampioen te zijn geworden, onder leiding van trainer Rene van Antwerpen. De club krimpt in naar 9 heren en 1 dames team, het zaalvoetbal groeit naar 7 teams en het zeven tegen zeven voetbal is uitgegroeid naar 18 teams.

2004

S.D.V. 1 degradeert weer naar de vijfde klasse na één jaar vierde klasse te hebben gespeeld. De club in totaal heeft duidelijk de wind weer in de zeilen en groeit naar 12 heren, 1 dames, 8 zaal en 18 zeven te zeven teams. In augustus werd het eerste “Bert van Leeuwen memorial” toernooi met groot succes gehouden.

2005

S.D.V. 1 heeft een matig seizoen 2004/2005 in de vijfde klasse en eindigde op een 7e plaats. Voor de tweede keer werd in augustus het succesvolle “Bert van Leeuwen memorial” toernooi gehouden met opnieuw als winnaar v.v. Lombardijen. Ondanks dat er veel amateurvoetbal verenigingen in Rotterdam en omstreken het moeilijk hebben, start S.D.V. opnieuw voor het seizoen 2005/2006 met 13 seniorenelftallen, 7 zaal en 18 zeven tegen zeven teams. Eén team van de zeven tegen zeven competitie staat nog op de wachtlijst om ingedeeld te worden.

2009

S.D.V. 1 speelt weer vierde klasse, doordat de KNVB de vijfde klasse heeft opgeheven. Onder leiding van trainer Kenneth Nelstein gaat S.D.V. 1 de strijd aan. De vereniging groeit na een aantal magere jaren weer naar 11 veldteams, 20 zeven tegen zeven teams en 5 zaalteams. Tevens wordt in 2008 een schitterend kunstgrasveld met verlichting in gebruik genomen.

2012

Zag het er somber uit eind van het seizoen 2010/2011 of S.D.V. wel een representatief 1e elftal kon opstellen, gelukkig door aanmelding van voldoende nieuwe leden pakte dat anders uit. Onder leiding van trainer Pieter Schuitemaker, assistent Harrie van Tienen en teammanager Ger Nolles werd een redelijk seizoen 2011/2012 afgesloten met 23 punten in de 4e klasse. Ook de overige seniorenelftallen en de succesvolle zeven tegen zeven competitie met 20 teams droegen hun steentje bij om S.D.V., nog steeds ruimschoots bestaansrecht te geven op sportief en financieel gebied in deze voor voetbalverenigingen moeilijke tijden in Rotterdam en omstreken.

 

Februari 2002 is op veel te jonge leeftijd (55 jaar) Bert van Leeuwen overleden. Bert heeft veel betekend voor S.D.V. als voorzitter, secretaris, 1e elftal speler en trainer. In 2003 is voor het eerst het Bert van Leeuwen memorial toernooi georganiseerd ter nagedachtenis aan hem. Op 18 augustus 2012 heeft het laatste toernooi plaatsgevonden, gezamenlijk met een reünie vanwege het 65 jarig bestaan wordt een periode afgesloten waarin stil gestaan werd aan een markant, integer en humorvol mens.

 

 

005 003 004 bert 2009 Bert 2010 002

 

2013

Met de komst van hockeyvereniging Leonidas leveren de voetbalverenigingen op het Toepad, Hermandad, NOC Kralingen, Antibarbari en S.D.V. van de 10 velden, 5 velden in. Nu al weer een paar verder zijn de 5 velden, waarvan 3 voorzien van kunstgras, voldoende gebleken om alle clubs hun wedstrijden te laten spelen op zaterdag, zondag en om door de weeks te kunnen trainen. Dankzij de goede samenwerking tussen de verenigingen is het een en ander tot stand gekomen.

2014

Steeds meer zondag verenigingen kiezen ervoor om hun eerste elftal uit te laten komen in de standaard zaterdag klasse. Feyenoord amateurs, welke van de topklasse zondag komt, begint op zaterdag in de 4e klasse. Dit geeft een scheve verhouding, maar de KNVB houdt zich aan de regels. Feyenoord wordt uiteraard ongeslagen kampioen en wint wekelijks met grote cijfers. Het eerste elftal van S.D.V. eindigt op een één na laatste plaats met 19 punten. Jammer dat sommige spelers het met dit resultaat voor gezien houden, er breekt een spannende tijd aan hoe dit verlies op te vangen. Gelukkig kan S.D.V. toch weer met een 1e elftal het seizoen 2014/2015 aanvangen. SDV eindigt als13e met 18 punten.

In augustus 2014 werd door S.D.V.  een wedstrijd gespeeld tegen oud-Feyenoord waarin naast oud-Feyenoorders, Peter Houtman, Ben Wijnstekers en Mike Obiku ook oud betaald voetbalspelers Oscar Moens, Mark de Vries en Bart Latuheru meededen.De wedstrijd stond in het teken van de CAA Dutch Foundation van oprichter Jan Fens.

2015

In het seizoen 2015/2016 wordt een nieuwe trainer Charl Sait aangesteld. Ook dit seizoen verloopt niet zoals we gehoopt hadden.
SDV eindigt op een teleurstellende 12e plaats met 20 punten. Het enige lichtpuntje in dit seizoen is het kampioenschap van SDV ve2.

2016

Het seizoen 2016-2017 is in vele opzichten een roerig seizoen geworden. Na 3 maanden werd afscheid genomen van de huidige
trainer Charl Sait en werd Kenneth Nelstein aangesteld als nieuwe trainer. Dit seizoen eindigt SDV op de 10e plaats met 23 punten.
Ook in dit seizoen besluit Ger Nolles een punt te zetten achter zij activiteiten bij SDV. Wij zijn hem dan ook veel dank verschuldigd voorzijn jarenlange inzet bij SDV 1 en het 7 tegen 7.

2017

Het seizoen 2017-2018 was wederom een seizoen waarin de prestaties niet tot de verbeelding spraken.

Dit seizoen kenmmerkte zich door wekelijks met grote cijfers te verliezen er werd dan ook geen wedstrijd gewonnen.
Kenneth Nelstein had vanaf het begin al problemen met de samenstelling van SDV 1 en had dus steeds te weinig spelers.
Door de slechte resultaten was de animo onder de spelers ver te zoeken en bleef men gewoon weg.
Om toch te zorgen dat er voldoende spelers waren heeft het bestuur besloten om SDV 2 uit de competitie tenemen zodat er weer voldoende spelers voor SDV1 waren. Ook dit leverde geen resultaat op. Het dieptepunt was het niet opkomen in een thuiswedstrijd tegen GLZ/Delfshaven. Na nog een aantal slechte wedstrijden besloot het bestuur om SDV 1 uit de competitie te halen. al met al een seizoen om snel te vergeten.

Gelukkig presteerde de lagere elftalllen wel naar behoren en werd SDV 4 zelfs kampioen.

2018 

Dit seizoen begon hoopvol. De eerste 3 beker wedstrijden werden allemaal gewonnen. Daarna zijn er nog 2 rondes gespeeld voordat SDV 1 uitgeschakeld werd. De competitie begon ook goed de eerste wedstrijden werden gewonnen. Daarna ging het helaas weer bergafwaarts met SDV. We eindigde net als de vorige seizoenen bijna onderaan

S.D.V. 1 – 1957SDV 1 1957: L. Oosterman, J. Ooms, D. Jansen, P. Medeblik, H. de Jong, J. Ruitenberg, L. Bronwasser, C. de Groot, F. de Groot, E. Hulshof, M. van Berkel, W. Nijhof, G. OuwensS.D.V. 1 – 1965/1966SDV 1 kampioen 1966: trainer H. Ernst, voorzitter dhr. v.d. Velde, Theo de Jong, Aad de Groot, Leen Oosterman, Wim Nijhof, Rijk v. Eck, Arie Pluijm, Dhr. Luijendijk Sr., Dick Harteveld, Teun Menses, Arnold Looije, Henk Staal, Joop Jochims, Bert Gunneman, Peet Heugens, Han Knegt, secretaris Cees de VogelS.D.V. 2 1966SDV 2 1966: Arthur Deca, Cor de Munnik, Peter Westbroek, Henk Ernst, Aad Pattnier, Arie vd Pluym, Rijk van Eck, Arnold Looye, Gunneman sr, John Coolegem, Joop Jochems, Kees Noorlander, Henk Staal, Huib Fiere, Bert Gunneman, Cees de VogelS.D.V. 1 1967SDV 1 kampioen 1967: Jaap Luijendijk, Joop Jochems, Bert Gunneman, Arie Vuijk, Han de Knecht, Dick Hartensveld, Leen Oosterman, dhr Luijendijk sr, Guus Keerbergen, Cor 't Mannetje, Henk Staal, Piet Rijsdijk, Wim Nijhof, dhr. Ernst, Aad de Groot, Jaap vd Steen, Rijk van Eck, Henk PinksterS.D.V. 3 1968/1969SDV 3 1968/1969: Louis Groenweg, Wim Coolegem, John van Dijk, Theo de Jong, Han de Knecht, Aad Pattenier, John Coolegem, Rene Tuinder, Cor de Vries, Frans Tadey, Eef Hulshof, John Rijsdijk, Karel van Wilsem, Ben RijsdijkS.D.V. 1 – 1978/1979SDV 1 1978/1979: trainer Cor Speelpenning, Joop Weber, Rijk van Eck, Ger Nolles, Ed vd Heide, Rob Sap, Leen Snoey, Henk Passmann, grensrechter Leen Oosterman, Fred Wallast, Gerhard Kramer, Jan van Etten, Jos vd Zee, Bert van Leeuwen. Niet op de foto: Michael MelchingS.D.V. 1 – 1980/1981SDV 1 1980/1981: trainer Cor Speelpenning, grensrechter Daan van Golden, John Peelen, Erik Bijker, Leen Snoeij, Henk Passmann, Michael Melching, Joop Weber, Peter Farci, Rene Coolegem, Gerhard Kramer, Ger Nolles, Bert van LeeuwenS.D.V. 1 – 1985/1986SDV 1 1985: Erik Bijker, Piet Brouwer, Jan van Etten, Ger Nolles, Regi Blinker, Hans van Loenen, Frank Zechiel, Pieter van Wijk, Gerhard Kramer, verzorg Jouk vd. Heide, Ed vd Heide, Rene Verbiest, John Hermann, Henk Hermann, Bert van Leeuwen. Niet op de foto: Michael MelchingS.D.V. 1 – 1986/1987SDV 1 1986: leider Wim Coolegem, Michael Melching, Ed v.d. Heide, Hans v. Loenen, trainer Siem Ernst, Ed Simonis, Henk Hermann, Piet Brouwer, Jan v. Etten, verzorger Jouk v.d. Heide, Gerard Kramer, Patrick Dekker, Pieter v. Wijk, Rinus v.d. Waarden, Fred Hazebroek, Peter Farci, Bert v. Leeuwen. Niet op de foto: Ger Nolles.S.D.V. Dames 1 – 1990/1991SDV dames 1 1990S.D.V. dames 1 1993SDV dames 1 1993: M. Cornet, N. Maccow, M. Teerds, M. v.d. Sanden, M. Scholten, K. de Jager, S. Hofman, C. Speelpenning, P. Naipal, E. Los, A Meijboom, A. Wijnhoud, H. v.d. Laan, M. v. Vliet-de Jager, L. NieuwenhuisS.D.V. 1 – 1997/1998sdv1997-1998S.D.V. 1 – 2010/2011sdv2010-2011S.D.V. 1 – 2011/2012sdv2011-2012S.D.V. 1 – 2012/2013sdv2012-2013
 S.D.V. 2 – Oud-Feyenoord 2014SDV-Feyenoord