7 tegen 7

Spelregels

 1. Uittrappen door de keeper vanuit de handen is verboden
 2. Het nemen van de uitbal vanaf de zijlijn mag met de voet, alleen mag de bal maar 5 meter het veld in worden gespeeld, tenzij de bal wordt teruggespeeld richting eigen helft.
 3. Lichamelijk contact is in principe verboden, maar het komt voor dat in een sprint beide spelers schouderduwen. Het is dan aan de scheidsrechter om te beoordelen of de wedstrijd wordt stilgelegd voor een vrije trap.
 4. De sliding is ten strengste verboden in het 7t7 voetbal.
 5. De wedstrijdduur is twee maal 25 minuten.
 6. Het wisselen van spelers is alleen toegestaan vanachter het eigen doel.
 7. Het terugspelen in de handen van de keeper is niet toegestaan, en wordt bestraft met een indirecte vrije trap.
 8. Het nemen van een vrije trap kan pas als de scheidsrechter een fluitsignaal geeft.
 9. Bij gelijke eindstand in de poule telt het onderlinge resultaat en daarna het doelsaldo.
 10. Het afzeggen van een wedstrijd is niet mogelijk en wordt bestraft met een verlies met 3-0. Bij hinder contact opnemen met Danny of Wouter.
 11. Degradatie/promotie regeling: Nr. 10 van de eerste klasse degradeert naar de 2e Klasse. Nr. 1 van de 2e klasse promoveert naar de 1e klasse. De Nr 9 van de 1e Klasse speelt een promotie/degradatie duel met de nr 2 van de 2e klasse   De kampioenen van de eerste en tweede klasse spelen 1 finale om de Supercup 7tegen7.

 

Bekijk het Programma

Over 7 tegen 7

Als je van voetbal houdt en met je met je vrienden of collega’s op woensdagavond een balletje wil trappen dan is SDV 7-tegen-7 iets voor jou. Het voordeel van een goed georganiseerde competitie bij een gezellige club maar zonder de verplichtingen die een elftal in een KNVB-competitie op zondag- of zaterdag met zich meebrengt. Je speelt 40 minuten per wedstrijd en kunt kiezen tussen het de eerste en tweede klasse waartussen tijdens het seizoen ook nog promotie en degradatie mogelijk is omdat er twee competities worden gespeeld. Dat heeft als voordeel dat er het hele jaar iets te winnen valt en je tijdens het seizoen het niveau van de competitie waarin je speelt kunt aanpassen aan je team.

Voor EUR 800 speel je een heel seizoen om twee bekers en als je na de wedstrijd nog een biertje komt doen in de kantine van SDV staat er een gratis bittergarnituur voor je klaar.

Contactgegevens

Danny, Anthony en Chris:

secretaris@vvsdv.nl