Spelregels

1. Uittrappen door de keeper vanuit de handen is verboden, wel mag hij de bal boven en onderhands uitgooien en met de voet vanaf de grond intrappen.

2. Het nemen van de uitbal vanaf de zijlijn mag met de voet, alleen mag de bal maar 5 meter het veld in worden gespeeld, tenzij de bal wordt teruggespeeld richting eigen helft.

3. Lichamelijk contact is in principe verboden, maar het komt voor dat in een sprint beide spelers schouderduwen. Het is dan aan de scheidsrechter om te beoordelen of de    wedstrijd wordt stilgelegd voor een vrije trap.

4. De sliding is ten strengste verboden in het 7t7 voetbal.

5. De wedstrijduur is twee maal 25 minuten.

6. Het wisselen van spelers is alleen toegestaan vanachter het eigen doel.

7. Het terugspelen in de handen van de keeper is niet toegestaan, en wordt bestraft met een indirecte vrije trap.

8. Het nemen van een vrije trap kan pas als de scheidsrechter een fluitsignaal geeft.

9. Bij gelijke eindstand in de poule telt het onderlinge resultaat en daarna het doelsaldo.

10. Het afzeggen van een wedstrijd is niet mogelijk en wordt bestraft met een verlies met 3-0. Wel kan drie weken voor de speeldatum een verzoek uitgaan om de wedstrijd in overleg te verzetten. Is een team toch verhinderd, dan dient ten alle tijden de tegenstander te worden ingelicht (zie contactlijst) en de wedstrijdleiding ! (06-14 02 46 66) Aad Roos.

11. Degradatie/promotie regeling: Nr. 11 en 12 van de eerste klasse degraderen direct, Nr. 9 en 10 van de eerste klasse spelen elk een promotie/degradatie duel tegen de nummers drie en vier van de tweede klasse. De nr’s 1 en 2 van de tweede klasse promoveren direct naar de eerste klasse. De kampioenen van de eerste en tweede klasse spelen 1 finale om de Supercup 7tegen7.